София, България

+359894990029

info@mahikas.com

Безплатна доставка при поръчка над 79 лв.

Последвайте ни:

Коренът на всичко добро

Традиционно билката се използва за лечение на различни стомашно-чревни проблеми като гадене, подуване, газове, разстроен стомах, загуба на апетит и др. Според индийската медицинска система Аюрведа джинджифилът се препоръчва за подобряване на храносмилането. В ароматерапията джинджифилът е известен със своите стимулиращи и затоплящи качества. Използва се широко като бактерицидно, противовъзпалително, антиоксидантно и подобряващо кръвообращението средство!

Екстракът от джинджифил, който използваме в продуктите на Махика се получава чрез техниката на свръхкритичен въглероден диоксид. Това е зелена технология за екстракция, в която се използва въглероден диоксид като разтворител на биологично активните вещества. В резултат на този процес в крайния продукт няма остатъци от токсични разтворители (като хексан и етер), неорганични соли, тежки метали или микроорганизми! Също така няма отпаден продукт, който да замърсява природата! Страхотно, нали?!

СО2 екстракт от джинджифил
Отпускащ балсам с екстракт от джинджифил

СО2 екстрактът действа добре за облекчаване на напрегнати мускули и възстановяване на кожата от вредните УВ лъчи. Може да се използва в борбата с натрапчивия целулит или при различни неразположения в тялото. Използва се широко като бактерицидно, противовъзпалително, антиоксидантно и подобряващо кръвообращението средство! Сравнено с етеричното масло, екстрактът от джинджифил има изключително силен и приятен аромат характерен за самата билка.

Up