София, България

+359894990029

info@mahikas.com

Безплатна доставка при поръчка над 79 лв.

Последвайте ни:

С какво ще ви помогне облепихата?

Облепихата (Hippophae rhamnoides) известна още като морски зърнастец и ракитник представлява многогодишен бодлив храст. Той расте по дюните на песъчливи и чакълести брегове на реки и ручеи, а също и по морските брегове в Европа и Азия. 

Какво съдържа, с какво ще ни помогне и как да го използваме?

Екстрактът е богат на полезните омега-6, омега-3, омега-9 и по-рядко срещаната омега-7 мастни киселини. Омега-7 защитава кожата от преждевременно стареене, подобрява работата на сърдечно-съдовата система и повлиява положително на различни по вид възпаления. Други вещества намирани в СО2 екстракта са каротеноиди, токофероли (витамин Е), алканоли и стероли.

Екстракт от облепиха

Екстрактът извлечен от плодовете на това растение има силни антиоксидантни и противовъзпалителни качества. Използва се за заличаване на белези, регенериране на кожата, за възстановяване на естествения й тон и за предпазване от вредните УВ лъчи. Разбира се, не ви съветваме да замените слънцезащитния си крем с растително масло или екстракт, тъй като тяхната слънцезащита е изключително ниска и крайно недостатъчна. 

Up