София, България

+359894990029

info@mahikas.com

Безплатна доставка при поръчка над 79 лв.

Последвайте ни:

Как да ползваме масло за лице?

Маслото за лице представлява комплекс от висококачествени студено пресовани масла богати на  ненаситени мастни киселини, витамини и растителни екстракти. Всеки един козметичен продукт е разработен с мисълта за определен начин на употреба. Знаейки как да използвате правилно маслото за лице, то може да бъде вашият ключ за постигане на еластична и младежка кожа!

КОМБИНИРАЙТЕ СЪС СЕРУМ И/ИЛИ КРЕМ
Истината е, че няма универсален продукт, който да представлява цялостна грижа за кожата. Маслата за лице могат да направят кожата ви копринено мека, но само и единствено ако ги използвате правилно в съчетание с хидратиращи кремове и/или подхранващи серуми.

Масло от камелия
Масло от баобаб

ПРИЛАГАЙТЕ ВЪЗ ОСНОВА НУЖДИТЕ НА КОЖАТА
Специалистите препоръчват маслото за лице да се използва вечер преди лягане след нанасяне на серум и/или крем за лице. Ако имате суха и изтощена кожа използвайте масло за лице сутрин като основа преди да нанесете сънцезащитен крем и/или грим.

НАНАСЯЙТЕ С ПОТУПВАЩИ ДВИЖЕНИЯ
Маслата за лице не бива да се втриват в кожата, както бихте направили с хидратиращия крем. Вместо това използвайте потупващи движения, които спомагат за по-дълбоката и бърза абсорбция на големите молекули на маслото.

ДВЕ-ТРИ КАПКИ СА НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНИ
Маслата за лице представляват концентрат от нутриенти. Една до три капки са напълно достатъчни да покрият цялото ви лице и да дадът на кожата ви това от което има нужда.

ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНОТО МАСЛО ЗА ВАШАТА КОЖА
– Зряла и суха кожа:
Масла богати на омега 3, 6, 7 и 9 мастни киселини, антиоксиданти и подхранващи естракти помагат за дълбокото овлажняване и изглаждане на кожата. Когато кожата е суха е желателно първо да използвате хидратиращ серум и/или крем, последван от избраното от вас масло, за да заключите всички предимства на серума.
– Мазна кожа:
Определени масла могат да балансират производството на себум в кожата, както и да намалят размера на порите. Подобни продукти е нужно да съдържат масло от камелия, жожоба, екстракт от шипки и етерични масла като това от чаено дърво, лимон или лавандула.
– Чувствителна кожа:
Продуктите предназначени за чувствителна кожа е нужно да бъдат с много прост и изчистен състав от агресивни съставки, като химикали и силни аромати. Такива продукти е нужно да бъдат богати на есенциални киселини и натурални антиоксиданти, да бъдат без аромат или ако има такъв да бъде от чисто етерично масло съдържащо в състава си възможно най-малко алергени.

Up