София, България

+359894990029

Безплатна доставка при поръчка над 79 лв.

Последвайте ни:

Конопени семена – източник на високоценено масло.

Днес ще ви разкажем за маслото от коноп, което се получава чрез студено пресоване на семената от растението Cannabis sativa, а не от неговите цветове. То e богато на полиненаситени мастни киселини, като в най-голяма концентрация е омега-6 (над 50%), а в по-малка е омега-3 (над 20%). В маслото от конопени семена ще намерите и мононенаситените омега-9 (около 10%) мастни киселини, но те са  сравнително в по-малко количество.

Не бива да бъркате маслото извечено от семената с това, което се извлича от цветовете. Маслото от цветовете е съставено от мастноразтворими канабидиоиди, а другото от мастни киселини.

Качественото маслото с върджин качество ще познаете по характерния тревист аромат и тъмнозелени преливащи в кафяво нюанси. Освен в кулинарията, като източник на полезни за сърцето омеги, маслото намира широко приложение в козметичните продукти. Маслото извлечено от конопени семена е силно подхранващо. Може да се използва от нормална, но се препоръчва в грижата за суха и зряла, нуждаеща се от нутриенти кожа.

Конопеното масло често се прилага директно върху кожата, поради своето подхранващо и антиоксидантно действие. Има благоприятен ефект като масло за релаксиращи масажи на цялото тяло. Конопеното масло е често срещаната съставка в много козметични продукти, като кремове, лосиони, масла против стрии и др. То попива в дълбочина и задържа влагата в клетките, спомагайки за поддържане на по-свежа и хидратирана кожа. 

конопени семена
Масло от конопени семена
конопени семена
Семена от коноп
Up