София, България

+359894990029

Безплатна доставка при поръчка над 79 лв.

Последвайте ни:
Maсло от авокадо

Масло от авокадо в грижа за цялото тяло.

Чрез студено пресоване на плодовете от растението Persea americana се получава викосокачественото масло от авокадо . То има специфичен цвят и осезаемо тревист аромат. Богато е на ненаситени мастни киселини (над 70%), като основно място заемат омега-9 мастните киселини (60%), а в по-малко количество са омега-6 киселините (10%). Други полезни съединения намирани в маслото са витамин Е, Д, хлорофили и каротеноиди.

Знаете ли, че може да разпознаете качественото масло от авокадо по характерните за него смарагдово зелени нюанси?

Маслото от авокадо с върджин качество е силно подхранващо и се препоръчва в грижата на суха, напукана и зряла кожа. Съдържащите се в него естествени антиоксиданти действат успокояващо, а омега мастните киселини омекотяващо и възстановяващо. Маслото предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи и може спокойно да се използва в направата на слънцезащитни продукти. Имайте предвид, че използвано самостоятелно, маслото не дава надеждна слънцезащита. Специалистите съветват за целта да се използват лабораторно тествани продукти с доказан слънцезащитен фактор.

авокадо
Масло от авокадо
Балсам с авокадо и пшеничен зародиш
Регенериращ балсам с авокадово масло

Маслото от авокадо е идеално за поддържане на доброто състояние на зряла и “жадна” кожа. Антиоксидантите, витамините и множеството нутринти намирани в маслото могат да помогнат за облекчаване на симптомите при раздразнена и лющеща се кожа. Маслото е идеално за масаж при подхранващи терапии, както и за влагане в маски в комбинация с нашите почистващи френски глини. Можете да използвате маслото освен в маските си за лице, като активна съставка в маските си за коса. Наличието на витамин Д спомага на косата да се регенерира и заздравява космения фоликул. Маслото от авокадо осезаемо стяга кожата, детоксикира, ускорява заздравяването на рани, облекчава възпаления, стимулира растежа на косата, правейки я по-гъста и блестяща. 

Up