Малки трикове при употребата на масло за лице Предишна публикация Етерични масла - какво... Следваща публикация Maсло от кайсиеви ядки

Маслото за лице представлява комплекс от наситени и ненаситени мастни киселини, витамини и растителни екстракти. Всеки един козметичен продукт е разработен с мисълта за определен начин на употреба. Използвайки правилно маслото за лице, то може да бъде вашият ключ за постигане на здрава и сияйна кожа! ❤️

КОМБИНИРАЙТЕ СЪС СЕРУМ И/ИЛИ КРЕМ
Истината е, че няма универсален продукт, който да представлява цялостна грижа за кожата. Маслата за лице могат да направят кожата ви копринено мека, но само и единствено ако ги съчетавате с хидратиращи кремове и/или подхранващи серуми.

ПРИЛАГАЙТЕ ВЪЗ ОСНОВА НУЖДИТЕ НА КОЖАТА
Специалистите препоръчват маслото за лице да се използва вечер преди лягане след нанасяне на серум и/или крем за лице. Ако имате изключително суха и изтощена кожа използвайте масло за лице сутрин като основа преди да нанесете сънцезащитен крем и/или грим.

НАНАСЯЙТЕ С ПОТУПВАЩИ ДВИЖЕНИЯ
Маслата за лице не бива да се втриват в кожата, както бихте направили с хидратиращия крем. Вместо това използвайте потупващи движения, които спомагат за по-дълбоката и бърза абсорбция на маслото.

ДВЕ-ТРИ КАПКИ СА НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНИ
Маслата за лице представляват концентрат от нутриенти. Една до три капки са напълно достатъчни да покрият цялото ви лице и да дадът на кожата ви това от което има нужда.

ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНОТО МАСЛО ЗА ВАС
– Зряла кожа:
Масла богати на омега 3, 6 и 9 мастни киселини, антиоксиданти и подхранващи естракти. Желателно е да съдържат арганово и/или шипково масло.
– Суха кожа:
Бързо абсорбиращите се, богати на есенциални вещества масла помагат за дълбокото овлажняване и изглаждане на кожата. Когато кожата е дехидратирана е желателно първо да използвате хидратиращ серум и/или крем, последван от избраното от вас масло, за да заключите всички предимства на серума.
– Мазна кожа:
Определени масла всъщност могат да помогнат за балансиране на производството на себум в кожата ви, както и да се отървете от излишното омазняване и да намалите размера на порите. Подобни масла за лице е нужно да съдържат камелия, жожоба, шипки и етерични масла от чаено дърво и/или лавандула.
– Чувствителна кожа:
Маслата за лице за чувствителна кожа е нужно да бъдат богати на антиоксиданти. Те се борят успешно със свободните радикали на които е подложена ежедневно кожата ни. Желателно е маслата да бъдат без аромат или ако има такъв да бъде от терапевтично чисто етерично масло от лайка или лавандула.